Filem Proksi (Astro Citra)

Filem Proksi (Astro Citra)

Filem Proksi (Astro Citra)

Saksikan filem Proksi yang akan bersiaran pada 5 November 2022, hari Sabtu pada pukul 9.00 malam menerusi slot Citra Exclusive di Astro Citra 108 dan Astro Go. Pada awalnya filem ditayangkan di Astro First dan kini temui penonton di saluran mainstrim.

Tayangan : Slot Citra Exclusive di Astro Citra
Tarikh : 5 November 2022 (Sabtu)
Masa : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Shaufe Wahib, Azril Hamzah & Fairul Nizam Ablah
Pengarah : Shaufe Wahib
Produksi : FEG Equipment & Astro Shaw

🎥 Tonton disini - Link 1 | Link 2

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam filem ini ialah Bront Palarae, Ashraf Sinclair, Remy Ishak, Rosyam Nor, Faizal Hussein, Siti Saleha, Sangeeta Krishnasamy, Susah Lankester, Adrianna Qasmia dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Bront Palarae sebagai Sam
  • Ashraf Sinclair sebagai Aman
  • Remy Ishak sebagai Aqil
  • Rosyam Nor sebagai Remy
  • Faizal Hussein sebagai Mr. Roy
  • Siti Saleha sebagai Diana

Sinopsis Filem Proksi

Filem Proksi mengisahkan tentang dunia 'hacker atau penggodam iaitu seorang penggodam elit bernama Sam bersama rakannya, Aman yang telah melarikan diri ke Bangkok.

Tanpa pengetahuan Sam, Aman menggodam ‘platform keselamatan data’ yang dikenali sebagai MySoil dan bekerjasama dengan Elle untuk menjual data tersebut kepada kumpulan penjenayah yang dikenali sebagai Carrie di Bangkok.

Dalam masa yang sama, Aman mencuri wang Carrie. Seorang tentera upahan bernama Aqil cuba mengesan dan mendapatkan kembali wang tersebut. Sam pula telah ditangkap dan disoal siasat oleh dua penyiasat, Roy dan Remy.

Sam berusaha mencari dalang sebenar di sebalik manipulasi data dan penyebaran "Berita Palsu" yang mampu membahayakan negara.

Filem Proksi (Astro Citra)

Filem Proksi (Astro Citra)

Post a Comment

0 Comments