Telefilem Terampunkah Dosaku Di TV2

Telefilem Terampunkah Dosaku Di TV2

Ingin kembali ke jalan yang benar dan bertaubat merupakan jalan berliku yang perlu dihadapi oleh setiap insan yang ingin menuju kearah kebaikan.

Kisah inilah yang anda dapat saksikan menerusi telefilem Terampunkah Dosaku yang kini akan menemui penonton semula di TV2 selepas tayangan asal pada tahun 2015.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem Terampunkah Dosaku Di TV2

Sinopsis Telefilem Terampunkah Dosaku

Telefilem Terampunkan Dosaku mengisahkan tentang Morsyidi yang baru dibebaskan dari penjara di atas kesalahan jenayah yang dilakukan sebelum ini.

Ketika merayau-rayau di kawasan badnar, Morsyidi berjaya membantu seorang pengawal keselamatan iaitu mulak menangkap seorang pencuri bernama Razi. Razi dijatuhkan hukuman penjara.

Moryidi pulang ke kampungnya namun isterinya, Syurga telah berpindah dari kampung itu kerana tidak tahan cemuhan penduduk kampung.

Kepulangan Morsyidi tidak disenangi oleh Muit. Dia takut rahsia yang tersimpan selama 20 tahun terungkai. Morsyidi kembali semula ke bandar.

Kepulangannya tidak dinanti, malah tidak disenangi penduduk kampung. Apakah yang mampu diharapkan oleh seorang bekas banduan?

Barisan Pelakon

Antara pelakon yang terlibat dalam telefilem ini seperti Namron, Adam Shah, Azza Suhaimi, Razali Hussain, Norshah Azali, Syed Ahmad Nahar, Imran Al Kammal dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Namron sebagai Morshidi
  • Razali Hassain sebagai Muit
  • Azza Suhaimi sebagai Syurga
  • Shah Azli sebagai Razi
  • Imran Al Kammal sebagai Mulak
  • Syed Ahmad Nahar sebagai baha

Produksi & Pengarah

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2015 ini merupakan arahan sutradara Dato' Muhibbudin Ahmad, nukilan skrip daripada Azmy Ariff dan diterbitkan oleh produksi Easy Win Media Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Jadi jangan lupa saksikan telefilem Terampunkah Dosaku pada 12 Januari 2024, hari Jumaat, pukul 3.00 petang menerusi slot Drama On 2 di TV2 atau boleh strim di RTM Klik

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2015
Bersiaran : Slot Drama On 2 di TV2
Tarikh : 12 Januari 2024 (Jumaat)
Masa : 3.00 Petang
Penulis Skrip : Azmy Ariff
Pengarah : Muhibbudin Ahmad
Produksi : Easy Win Media Sdn. Bhd.

Post a Comment

0 Comments