Telefilem Rentap Di TV1 (Panggung RTM)

Telefilem Rentap Di TV1 (Panggung RTM)

Hujung minggu ini, anda akan disajikan dengan telefilem Rentap. Jadi jangan terlepas untuk menonton di depan tv pada sabtu malam.

Telefilem yang mengetengahkan tentang kemasyarakatan ini merupakan karya yang cukup menyentuh perasaan tentang sebuah pengorbanan yg adakalanya sia sia dalam sebuah kehidupan.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem Rentap Di TV1

Sinopsis Telefilem Rentap

Teleiflem Rentap mengisahkan tentang Farah yang membesarkan dua orang adiknya iaitu Mizi dan Ain setelah kematian ayahnya. Farah terpaksa menangguhkan hasratnya untuk belajar di universiti demi memastikan Mizi dan Ain ke sekolah.

Barisan Pelakon

Antara nama-nama pelakon yang ada dalam telemovie ini seperti Elnisa Husni (Ryun), Muntazar Ghufran, Kaseh Kishreena, Raja Azmi, Shamsul Ghau Ghau, Amin Haridz, Nur Aleesya Farisya, Muhd Sakeri Mohd Yunos dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Ryun sebagai Farah
  • Muntazar Ghufran sebagai Mizi
  • Kaseh Kishreena sebagai Ain
  • Amin Haridz sebagai Zul
  • Shamsul Ghau Ghau sebagai Pak Long
  • Raja Azmi sebagai Mak Long

Telefilem Rentap Di TV1

Produksi & Pengarah

Naskah ini merupakan arahan Shuhaimi Zulkefli, penulisans skrip daripada Siti Solehah Abdul Ghani dan diterbitkan oleh produksi Azrul Rich Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Jangan lupa untuk tonton telefilem Rentap yang akan bersiaran pada 16 Disember 2023, hari Sabtu, pukul 9.00 malam menerusi slot Panggung RTM di TV1 atau boleh juga strim secara online di RTM Klik.

Info Penuh Telemovie

Tayangan : Slot Panggung RTM di TV1
Tarikh : 16 Disember 2023 (Sabtu)
Masa : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Siti Solehah Abdul Ghani
Pengarah : Shuhaimi Zulkefli
Produksi : Azrul Rich Sdn. Bhd.

Telefilem Rentap Di TV1

Post a Comment

0 Comments