Telefilem Komedia (TV2)

Telefilem Komedia (TV2)

Setiap minggu pastinya RTM tidak akan lekang untuk menyajikan drama atau telefilem-telefilem menarik untuk tontonan ramai seisi keluarga dan kali ini menerusi telefilem Komedia.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem ini akan menemui penonton pada 4 Disember 2023, bersiaran pada hari Isnin, pukul 9.00 malam menerusi slot Drama On 2 di TV2.

Telefilem Komedia (TV2)

Sinopsis Telefilem Komedia

Telefilem Komedia mengisahkan tentang seorang lelaki yang ingin memenangi pertandingan lawak namun cita-citanya diiringi bersama kematian isterinya sewaktu di pentas akhir.

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Komedia ini seperti Zahiril Adzim, Shiqin Kamal, Syainie Aida, Priscilla Nair, Nizam Jentik-Jentik, Azam Said, Nu'man Salleh, Shyrim Husni dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Zahiril Adzim sebagai Fahim
  • Shiqin Kamal sebagai Fatin
  • Syainie Aida sebagai Hana
  • Priscilla Nair sebagai Rekha
  • Nizam Jentik-Jentik sebagai Nizam
  • Nu'man Salleh sebagai Pak Abu

Produksi & Pengarah

Naskah ini merupakan terbitan syarikat produksi KCP Stuidios Sdn. Bhd., diarahkan oleh Zul Arief Mohd Kharib dengan nukilan skrip daripada Wan Amin Wan Yahaya.

Waktu Siaran

Jadi jangan terlepas untuk saksikan telefilem Komedia pada hari Isnin ini, bersamaan 4 Disember 2023, pukul 9.00 malam di slot Drama On 2 di TV2 dan secara online di RTM Klik

Info Penuh

Bersiaran : Drama On 2 di TV2
Tarikh : 4 Disember 2023 (Isnin)
Masa : 9.00 Malam
Penulis Skrip : Wan Amin Wan Yahaya
Pengarah : Zul Arief
Produksi : KCP Studios Sdn. Bhd.

Telefilem Komedia (TV2)

Post a Comment

0 Comments