Telefilem Kerongsang Temui Penonton Di TV9

Telefilem Kerongsang Temui Penonton Di TV9

Saksikan sebuah telefilem misteri yang menampilkan pelakon seperti Syafie Naswip, Saidi Sabri dan Jaja Iliyes dalam 'Kerongsang',

Telefilem ini pada awalnya ditayangkan pada tahun 2017 sempena Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) ketika itu dan kini temui penonton semula untuk tahun 2023.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem Kerongsang Temui Penonton Di TV9

Sinopsis Telefilem Kerongsang

Telefilem Kerongsan mengisahkan tentang Atan dan Fitri adalah pelajar universiti dalam bidang Kesusasteraan Melayu. Untuk semesta ini, Atan dan Fitri ditugaskan untuk membuat satu kajian mengenai Puteri Cahaya Penama. Namun apa yang ditemui hanyalah suatu misteri!

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Kerongsan seperti Syafie Naswip, Saidi Sabri, Sapawi Johnson, Jaja Iliyes, Sabri Yunus, Sharifah Qaseh dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Syafie Naswip sebagai Fitri
  • Saidi Sabri sebagai Atan
  • Jaja Iliyes sebagai Aina

Produksi & Pengarah

Naskah ini merupakan arahan Sabri Yunus, nukilan skrip dan idea asal daripada MK Kencana dan Mohanad Hazlam Che Ani serta diterbitkan oleh syarikat produksi Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.

Waktu Siaran

Jadi jangan lupa untuk saksikan semula telefilem Kerongsang yang akan menemui penonton pada 8 Disember 2023, hari Jumaat, pukul 8.30 malam menerusi slot Skrin Di 9 di TV9.

Selain itu, penonton juga boleh tonton secara striming online di platform Tonton samada di laman web atau aplikasi mobile.

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2017
Bersiaran : Slot Skrin Di 9 di TV9
Tarikh : 8 Disember 2023 (Jumaat)
Waktu : 8.30 Malam
Penulis Skrip : MF Kencana
Pengarah : Sabri Yunus
Produksi : Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.

Post a Comment

0 Comments