Telefilem Amma Di TV Okey (Layar Okey)

Telefilem Amma Di TV Okey (Layar Okey)

Sepanjang Disember ini, RTM bawakan telefilem-telefilem yang mendalami suka-duka insan istimewa menerusi slot Layar Okey.

Amma merupakan telefilem yang akan ditayangkan pada 3 Disember 2023, hari Ahad, pukul 2.30 petang menerusi TV Okey di saluran Astro 146 dan MYTV 110 atau secara online di rtmklik.rtm.gov.my.

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2022 ini merupakan arahan Sabri Yunus, penulisan skrip daripada Shaza Talib dan diterbitkan oleh syarikat 

{tocify} $title={Table of Contents}

Tayangan Asal : 2022
Bersiaran : Slot Layar Okey di TV Okey
Tarikh : 3 Disember 2023 (Ahad)
Masa : 2.30 Petang
Idea Asal : Syazana Ghani
Penulis Skrip : Shaza Talib
Pengarah : Sabri Yunus

Telefilem Amma Di TV Okey (Layar Okey)

Barisan Pelakon

Berikut merupakan barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Am'ma seperti Sangeeta Krishnasamy, Kashika Selvam, Angeline Tan, Armand Azra, Bibiana Anthony, Nen Tebabo, Sabri Yunus dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Sangeeta Krishnasamy sebagai Devika
  • Kashika Selvam sebagai Anju
  • Angeline Tan sebagia Ah Chuan
  • Armand Ezra sebagai Mael
  • Bibiana Anthony sebagai Kavitha
  • Nen Tebabo sebagai Cikgu Mahani

Sinopsis Telefilem Amma

Telefilem Am'ma yang mengisahkan pengorbanan seorang ibu OKU, Devika terhadap anak perempuanya yang bernama Anju, hubungan mereka renggang akibat masalah komunikasi.

Setelah ibunya sakit, Devika kembali ke kampung untuk menjaga anak dan ibunya. Namun kehadiran Devika sering berbalah dengan Anju, anaknya yang ditinggalkan bersama Nenek. Adakah Anju dapat menerima ibunya setelah lama terpisah.

Telefilem Amma Di TV Okey (Layar Okey)

Post a Comment

0 Comments