Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Sebuah naskah yang berkaitan dengan kehidupan ketika zaman pandemik dipaparkan dalam sebuah naskah yang ditayangkan semula iaitu menerusi telefilem 3 Dara Pinggiran.

Telefilem yang menampilkan nama-nama seperti Amyza Aznan, Noorkhiriah, Sharifah Shahora yang merupakan rakan jutawan dalam cerita ini.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Sinopsis Telefilem 3 Dara Pinggiran

Telefilem 3 Dara Pinggiran mengisahkan tentang 3 jutawan wanita dengan kehidupan mewahnya yang tiba-tiba dirampas oleh suasana Covid. Disebabkan itu, berlaku Lockdown berkali-kali sehingga membuatkan syarikat mereka muflis.

Lebih malang lagi, mereka ditipu scammer pula, lalu tersadai di sebuah kampung di tengah hutan. Adakah benar ia adalah kampung bunian?

Barisan Pelakon

Berikut merupakan antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini seperti Amyza Aznan, Noorkhiriah, Sharifah Shahora, Zizan Nin, Husna Mustaffa, Hariz Hamdan, Fimie Don, Kamal Bakar dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Amyza Aznan sebagai Mona
  • Noorkhiriah sebagai Hawa
  • Sharifah Shahora sebagai Laila
  • Husna Mustaffa sebagai Melor
  • Hariz Hamdan sebagai Pekan
  • Fimie Don sebagai Haziq

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Produksi & Pengarah

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2022 ini merupakan arahan Alia Zekri, penulisan skrip daripada Amor Rizan dan diterbitkan oleh produksi Pada Pictures Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Saksikan telemovie 3 Dara Pinggiran pada 29 Disember 2023, hari Jumaat, pukul 8.30 malam menerusi slot Skrin Di 9 di TV9 atau boleh juga strim secara online di Tonton.

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2022
Bersiaran : Slot Skrin Di 9 di TV9
Tarikh : 29 Disember 2023 (Jumaat)
Masa : 8.30 Malam
Penulis Skrip : Amor Rizan
Pengarah : Alia Zekri
Produksi : Pada Pictures Sdn. Bhd.

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Post a Comment

0 Comments