Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Sebuah naskah yang berkaitan dengan kehidupan ketika zaman pandemik dipaparkan dalam sebuah naskah yang ditayangkan semula iaitu menerusi telefilem 3 Dara Pinggiran.

Telefilem yang menampilkan nama-nama seperti Amyza Aznan, Noorkhiriah, Sharifah Shahora yang merupakan rakan jutawan dalam cerita ini.

{tocify} $title={Table of Contents}

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Sinopsis Telefilem 3 Dara Pinggiran

Telefilem 3 Dara Pinggiran mengisahkan tentang 3 jutawan wanita dengan kehidupan mewahnya yang tiba-tiba dirampas oleh suasana Covid. Disebabkan itu, berlaku Lockdown berkali-kali sehingga membuatkan syarikat mereka muflis.

Lebih malang lagi, mereka ditipu scammer pula, lalu tersadai di sebuah kampung di tengah hutan. Adakah benar ia adalah kampung bunian?

Barisan Pelakon

Berikut merupakan antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini seperti Amyza Aznan, Noorkhiriah, Sharifah Shahora, Zizan Nin, Husna Mustaffa, Hariz Hamdan, Fimie Don, Kamal Bakar dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Amyza Aznan sebagai Mona
  • Noorkhiriah sebagai Hawa
  • Sharifah Shahora sebagai Laila
  • Husna Mustaffa sebagai Melor
  • Hariz Hamdan sebagai Pekan
  • Fimie Don sebagai Haziq

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Produksi & Pengarah

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2022 ini merupakan arahan Alia Zekri, penulisan skrip daripada Amor Rizan dan diterbitkan oleh produksi Pada Pictures Sdn. Bhd.

Waktu Bersiaran

Saksikan telemovie 3 Dara Pinggiran pada 17 Mei 2024, hari Jumaat, pukul 10.00 malam menerusi slot saluran TV3 atau boleh juga strim secara online di Tonton.

Info Penuh Telemovie

Tayangan Asal : 2022
Bersiaran : TV3
Tarikh : 17 Mei 2024 (Jumaat)
Masa : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Amor Rizan
Pengarah : Alia Zekri
Produksi : Pada Pictures Sdn. Bhd.

Telefilem 3 Dara Pinggiran Di TV9

Post a Comment

0 Comments