Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda Di TV9

Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda Di TV9

Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda Di TV9

Jangan lupa saksikan telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda yang akan menemui penonton pada 14 April 2023, bersiaran semula pada hari Jumaat, pukul 8.30 malam di slot Skrin Di 9 di TV9 atau boleh juga strim secara online di watch.tonton.com.my

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2019 ini merupakan terbitan syarikat produksi Luqsar Kreatif Sdn. Bhd., diarahkan oleh Heykal Hanifah dengan penulisan skrip daripada Nik Noor Nabilah.

Tayangan Asal : 2019
Tayangan : Skrin Di 9 di TV9
Tarikh : 14 April 2023 (Jumaat)
Waktu : 8.30 Malam
Penulis Skrip : Nik Noor Nabilah
Pengarah : Heykal Hanifah
Produksi : Luqsar Kreatif Sdn. Bhd.

Barisan Pelakon

Berikut merupakan barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda seperti Awal Ashaari, Nina Iskandar, Naura Arissa, Khatijah Tan, Faezah Elai, Rahim Jailani, Shazreen Zakri, Arissa, Lukman Hakim dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Nina Iskandar sebagai Sofea
  • Awal Ashaari sebagai Idham
  • Khatijah Tan sebagai Datin Suraya

Sinopsis Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda

Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda mengisahkan Sofea dan Idham yang berkahwin hampir tiga tahun, tetapi belum mempunyai anak. Ibu Idham, Datin Suraya mula membenci Sofea hanya keranada perkara tersebut.

Tiba-tiba rezeki datang apabila Sofea disahkan hamil. Datin Suraya mula menerima kembali Sofea. Sofea disahkan hamil anak kembar. Perkara ini menggembirakan lagi Datin Suraya. Ketika kandungan Sofea lapan bulan, Idham terpaksa ke luar negara selama dua minggu kerana urusan kerja.

Tanpa diduga, ketika itu juga Sofea bersalin. Malang menimpa apabila seorang bayinya meninggal. Seorang lagi selamat tetapi disahkan mempunyai penyakit Down Syndrome, SD. Datin Suraya tidak dapat menerima kehadiran cucunya yang diberi nama, Amanda.

Disebabkan itu, Sofea telah dihalau keluar oleh ibu mertuanya yang ketika itu, Idham telah hilang ingatan disebabkan terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Kemudian, Sofea terpaksa membesarkan Amanda seorang diri dan menempuh pelbagai ujian dan dugaan dan ditambah pula suaminya tersebut telah berkahwin lain kerana Idham tidak ingat yang mana dirinya pernah berkahwin.

Telefilem Sinar Ramadan Untuk Amanda Di TV9

Post a Comment

0 Comments