Telefilem Fatonah Azali Di TV9

Telefilem Fatonah Azali Di TV9

Telefilem Fatonah Azali Di TV9

Saksikan telefilem Fatonah Azali yang akan menemui penonton semula pada 3 April 2023, bersiaran pada hari Isnin pukul 8.30 malam menerusi slot Skrin Di 9 di TV9 atau boleh juga skrin secara online di watch.tonton.com.my

Telefilem yang pernah ditayangkan pada tahun 2017 ini merupakan terbitan syarikat produksi Tanah Beris Film Production, diarahkan oleh Suhaimi Lua dengan penulisan skrip daripada Marziah Ab Manaf

Sinopsis Telefilem Fatonah Azali

Telefilem Fatonah Azali menampilkan barisan pelakon seperti Nad Zainal, Redza Rosli, Zaibo, Raya Azura, Sharifah Sakinah, Kay Maria, Mustaqim Bahadon, Zamri Mac Am, Ferth Jasni dan ramai lagi.

  • Nad Zainal sebagai Fatonah
  • Redza Rosli sebagai Azali
  • Zaibo sebagai Pak Tam
  • Sharifah Sakinah sebagai Sarina
  • Mustaqim Bahadon sebagai Jalil

Ianya mengisahkan tentang Azali yang baru sahaja pulang ke kampung halamannya setelah 7 tahun meninggalkan tempat itu untuk mencari kehidupan yang lebih baik di bandar.

Dia terkejut apabila mendapat tahu bahawa ayahnya, Pak Tam, baru sahaja bernikah dengan seorang gadis terencat akal (autisme) bernama Tonah, yang jauh lebih muda darinya.

Pak Tam menikahi Tonah atas rasa hutang budi kepada ayah Tonah iaitu arwah Dato’ Hussein. Namun, kehidupan Fatonah berubah apabila Pak Tam meninggal dunia, dan telah mengamanahkan Azali untuk menjaga Fatonah dengan baik bagai ibu kandungnya sendiri.

Cara Tonton Semula Telefilem Fatonah Azali

Untuk anda yang ingin saksikan semula telefilem Fatonah Azali ini, anda boleh pergi ke link ini dan tonton secara percuma.

Telefilem Fatonah Azali Di TV9

Post a Comment

0 Comments