Telefilem Diari Chinta Di Astro Ria

Telefilem Diari Chinta Di Astro Ria

Jangan lupa saksikan telefilem Diari Chinta pada 24 April 2023, raya ketiga, bersiaran pada hari Isnin, pukul 10.00 pagi menerusi saluran Astro Ria 104 atau boleh juga strim secara online di astrogo.astro.com.my

Telefilem daripada idea Syawal Azraik Mokhtar ini merupakan terbitan syarikat Regalia Connexion, diarahkan oleh Hadith Omar dengan nukilan skrip daripada Srikandi Emma dan Seri Dewi.

Tayangan : Astro Ria 104
Tarikh : 24 April 2023 (Isnin)
Waktu : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Srikandi Emma dan Seri Dewi
Pengarah : Hadith Omar
Produksi : Regalia Connexion

Telefilem Diari Chinta Di Astro Ria

Barisan Pelakon

Berikut merupakan senarai barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Diari Chinta ini seperti Ben Amir, Tracia Sinidol, Yuna Rahim dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Ben Amir sebagai Ben
  • Tracia Sinidol sebagai Chinta
  • Yuna Rahim sebagai Juita

Sinopsis Telefilem Diari Chinta

Telefilem Diari Chinta mengisahkan tentang Chinta yang selalu gagal dalam kisah cintanya kini diberikan sebuah diari ajaib untuk menulis babak cinta yang diidamkan oleh seorang nenek misteri.

Impian yang ditulis Chinta itu menjadi kenyataan dengan kemunculan Ben namun tidaklah selancar yang disangka. Pelbagai kejadian ganjil yang berlaku setiap kali babak cinta itu dilaluinya.

Obsesi Chinta pada diari tersebut akhirnya membawa kepada kekecewaan yang lebih parah apabila mengetahui Ben adalah tunangan orang yang juga memiliki diari yang sama seperti Chinta.

Telefilem Diari Chinta Di Astro Ria

Post a Comment

0 Comments