Telefilem Demi Raya Di Awesome TV

Telefilem Demi Raya Di Awesome TV

Telefilem Demi Raya Di Awesome TV

Jangan lupa saksikan telefilem Demi Raya pada 16 April 2023, bersiaran semula pada hari Ahad, pukul 10.00 malam menerusi slot Ohsem Tele di Awesome TV saluran Astro 123 atau Myfreeview 112 serta secara online di awesometv.my.

Telefilem dengan tema Aidilfitri yang pernah ditayangkan pada tahun 2022 ini merupakan terbitan syarikat Space Vision Sdn. Bhd., diarahkan oleh Ismail Yaacob dengan penulisan skrip daripada Nadia Khan.

Tayangan : 2022
Siaran : Slot Ohsem Tele di Awesome TV
Waktu : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Nadia Khan
Pengarah : Ismail Yaacob
Produksi : Space Vision Sdn. Bhd.

Barisan Pelakon

Berikut merupakan barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Demi Raya seperti Juliana Evans, Naqiu Mohd, Ummar Dzariff, Sadiq M. Jamil, Qistina Ariff serta penampilan khas daripada band Omnivious, Empty Page, 21 Miles Away dan Kungfu Heidi.

Watak Lakonan

  • Juliana Evans sebagai Ika
  • Ummar Dzariff sebagai Adik
  • Naqiu Mohd sebagai Ali
  • Sadiq M. Jamil sebagai Fuad
  • Qistina Ariff sebagai Alea

Sinopsis Telefilem Demi Raya

Telefilem Demi Raya mengisahkan tentang dua beradik iaitu Ika dan Adik yang nekad untuk membantu ayahnya balik kampung beraya telah 2 tahun pandemik.

Bukan itu sahaja, dalam masa yang sama ayahnya baru diberhentikan kerja. Jadi demi Raya, mereka merancang untuk masuk pertandingan karaokick untuk memenangi hadiah wang tunai RM10,000.

Telefilem Demi Raya Di Awesome TV

Telefilem Demi Raya Di Awesome TV

Post a Comment

0 Comments