Telefilem Dia Kembarku (TV3)

Telefilem Dia Kembarku (TV3)

Telefilem Dia Kembarku (TV9)

Saksikan semula telefilem DIA KEMBARKU yang akan bersiaran pada 3 Februari 2024, hari Sabtu, pukul 10.00 malam menerusi slot Cerekapilihan di TV3 atau boleh juga strim secara online di www.tonton.com.my.

Telefilem asalnya ditayangkan pada tahun 2019 ini merupakan terbitan syarikat produksi Kembar Sufi Sdn. Bhd., diarahkan oleh Isma Yusof dengan nukilan skrip daripada Yuswaisar.

Tayangan Asal : 2029
Bersiaran : Slor Cerekarama di TV3
Tarikh : 14 Oktober 2022 (Jumaat)
Masa : 8.30 Malam
Idea Asal : Zhamida Dyana
Penulis Skrip : Yuswaisar
Pengarah : Isma Yusof
Produksi : Kembar Sufi Sdn. Bhd.

🎥 Tonton disini - Link 1 | Link 2

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem Dia Kembarku ini ialah Emma Maembong, Lisdawati, Norman Hakim, Raja Azmi, Baiq Balqis, Lalu Putera, Nadhif Sazali, Yus Waisar, Bazeeru dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Emma Maembong sebagai Amira/Amina
  • Norman Hakim sebagai Datuk Jamal
  • Lisdawati sebagai Datin Maria
  • Raja Azmi sebagai Mak Kiah
  • Yus Waisar sebagai Zarul

Sinopsis Telefilem Dia Kembarku

Telefilem Dia Kembarkan mengisahkan tentang seorang bapa yang tergamak membuang seorang daripada anak kembarnya kerana mengalami kecacatan di bahagian wajahnya.

Amina dipisahkan dari ibunya dan orang gaji, Mak Kiah yang membesarkan Amina di sebuah kampung. Sejak kecil lagi, Amina diminta menutup bahagian wajahnya yang buruk dengan sapu tangan atau tuala kecil apabila berada di khalayak.

Namun, Amina tidak pernah menyalahkan takdir. Kehadiran Amina di rumah Datuk Jamal merubah segalanya. Adakah Amina dapat menerima ayahnya di atas perbuatannya kepada Amina selama ini? Dibesarkan tanpa kasih sayang ibu dan ayah. 

Telefilem Dia Kembarku (TV9)

Telefilem Dia Kembarku (TV9)

Post a Comment

0 Comments