Telefilem Selimut Merdeka

Telefilem Selimut Merdeka

Telefilem Selimut Merdeka

Sempena bulan Kemerdekaan, saksikan telefilem SELIMUT MERDEKA yang akan bersiaran pada 27 Ogos 2022, hari Sabtu pada pukul 10.00 malam menerusi slot Cerekarama di TV3 atau boleh tonton secara online di www.tonton.com.my

Tayangan : Slot Cerekarama di TV3
Tarikh : 27 Ogos 2022 (Sabtu)
Masa : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Mama Bella
Pengarah : Heykal Hanifah
Produksi : Luqsar Kreatif Sdn. Bhd.

🎥 Tonton disini - Link 1 | Link 2 | Link 3

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini ialah Dato Ahmad Tarmimi Siregar, Shahz Jaszle, Riz Amin, Wan Sharmila, Nurqistina Raishah, Fizz Fairuz, Faezah Elai, Ben Laden, Faiz Faitullah dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Dato Ahmad Tarmimi Siregar sebagai Pak Merdeka
  • Shahz Jaszle sebagai Zaki
  • Riz Amin sebagai Azim
  • Wan Sharmila sebagai Sarah

Sinopsis Telefilem Selimut Merdeka

Telefilem Selimut Merdeka mengisahkan tentang Pak Merdeka dan Mak Asiah yang cuba untuk tidak membezakan kasih sayang antara anak angkatnya, Azim dan anak kandungnya, Zaki.

Kini usia Pak Merdeka telah mencapai usia emas 59 tahun. Mak Asiah telah meninggal dunia namun pada hayatnya, Pak Merdeka mahu menghabiskan sisa hidupnya bersama anak-anak dan memilih untuk tinggal bersama Zaki yang telah berumah tangga.

Puas Azim memujuk meminta Pak Merdeka untuk tinggal bersamanya namun Pak Merdeka memberikan pelbagai alasan. Sedari kecil, Azim cuba untuk memenangi hati Pak Merdeka walaupun dia cuma anak angkat, dia ikhlas sayangkan Pak Merdeka namun entah mengapa Pak Merdeka tetap berkeras untuk tidak mahu tinggal bersamanya.

Sebaliknya, dirumah anaknya sendiri, kehadiran Pak Merdeka pula tidak disukai oleh isteri Zaki iaitu Sarah. Sarah tidak suka Pak Merdeka yang sering memakai bendera yang Pak Merdeka gelarkan sebagai selimut Merdeka.

Dalam masa yang sama juga Pak Merdeka menjaja tentang betapa bangganya dia menjadi anak Merdeka kerana dia dilahirkan pada 31 Ogos. Bagi Sarah, perangai Pak Merdeka menjengkelkan. Namun apakah pengakhiranya?

Telefilem Selimut Merdeka

Telefilem Selimut Merdeka

Post a Comment

0 Comments