Telefilem Campervan Haji Meon Di TV Alhijrah

Telefilem Campervan Haji Meon Di TV Alhijrah

Telefilem Campervan Haji Meon Di TV Alhijrah

Sempena hari raya Aidiladha, saksikan telefilem CAMPERVAN HAJI MEON yang akan bersiaran pada 10 Julai 2022, hari Ahad pada pukul 10.00 malam menerusi saluran TV Alhijrah atau boleh tonton secara online di www.alhijrahplus.com

Tayangan : TV Alhijrah
Tarikh : 10 Julai 2022 (Ahad)
Masa : 10.00 Malam
Penulis Skrip : Zabidi Mohamed
Pengarah : Dato' Jurey Latiff Rosli
Produksi : World Evolution Brain Sdn. Bhd.

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini ialah Jalil Hamid, Fauziah Nawi, Yamani Abdillah dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Jalil Hamid sebagai Haji Meon
  • Fauziah Nawi sebagai Hajah Raonah
  • Yamani Abdillah sebagai Iqbal

Sinopsis Telefilem Campervan Haji Meon

Telefilem Campervan Haji Meon mengisahkan tentang Haji Meon iaitu seorang bekas drummer dan vocalist kugiran The Lenggong Boys ketika dulu yang memiliki sebuah vespa antik yang memiliki nilai sentimental bilamana ketika remaja dia mengurat isterinya dengan vespa tersebut.

Tiba-tiba tanpa pengetahuan isterinya, Haji Meon tukar (barter trade) vespa itu dengan sebuah Campervan Secondhand beberapa hari sebelum bertolak menunaikan haji. Inilah yang dikatakan tuah ayam nampak di taji, tuah manusia siapa yang tahu. Haji Meon dapat naik haji lagi!

Kali ini, sebelum berangkat, Haji Meon menyimpan hasrat untuk mecari semula anggota lama kugiran masa mudanya tetapi tidak tahu alamat. Jadi sepanjang perjalanan Haji Meon, isteri dan anaknya kerap berbalah.

Tiba-tiba Haji Meon, isteri dan anaknya ditahan polis dan masuk lokap kerana tanpa pengetahun Haji Meon, Campervan yang digunakannya tersebut adalah campervan curi.

Dapatkah Haji Meon berjumpa dengan semua sahabat-sahabat lamanya sebelum berangkat ke Tanah Suci?

Telefilem Campervan Haji Meon Di TV Alhijrah

Telefilem Campervan Haji Meon Di TV Alhijrah

Post a Comment

0 Comments