Telefilem Selut Di TV2

Telefilem Selut Di TV2

Saksikan telefilem berjudul SELUT yang akan bersiaran semula pada 27 Februari 2024, hari Selasa pada pukul 9.00 malam menerusi slot Drama On 2 di RTM TV2 atau boleh juga saksikan secara online di rtmklik.rtm.gov.my

Telefilem asalnya ditayangkan pada tahun 2022 ini merupakan terbitan syarikat produksi AnsarComp Sdn. Bhd, diarahkan oleh Mohd Nor Azam Hj. Ali dengan nukilan skrip daripada Haida Mazni Mohammad.

Tayangan Asal : 2022
Bersiaran : Slot Drama On 2 di TV2
Tarikh : 27 Februari 2024 (Selasa)
Masa : 9.00 Malam
Idea Asal : Haida Mazni Mohammad
Penulis Skrip : Haida Mazni Mohammad
Pengarah : Mohd Nor Azam Haji Ali (Azam Kong)
Produksi : AnsarComp (M) Sdn. Bhd.

Telefilem Selut Di TV2

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini ialah Amar Asyraf, Puteri Sarah Liyana, Juita Johari, Shah Faris, Syed Ali Muthada, Yaacob Bin Abd Aziz dan ramai lagi.

Watak Lakonan

  • Amar Asyraf sebagai Amir
  • Puteri Sarah Liyana sebagai Mawar
  • Yaacob Bin Abd Aziz sebagai Pak Mael
  • Syed Ali Murthada sebagai Mamat
  • Shah Faris sebagai Muhsin

Sinopsis Telefilem Selut

Telefilem Selut mengisahkan tentang seorang pemuda bernama Amir yang dibesarkan di kawasan luar bandar dimana sejak kecil bermain dengan selut. Dia dibesarkan dalam keluarga yang baik sehingga berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti.

Amir akhinya berjaya menjadi usahawan yang berjaya dan telah bertemu dengan seorang gadis pilihan hatinya, Mawar. Selepas berkahwin, Amir bawa pulang ke kampung halamannya kembali dan disinilah terjadi satu konflik antara dia dan ibu Mawar. Apakah yang terjadi sebenarnya?

Telefilem Selut Di TV2

Telefilem Selut Di TV2

Telefilem Selut Di TV2

Post a Comment

0 Comments