Telefilem Dania Di TV3

Telefilem Dania Di TV3

Telefilem Dania Di TV3

Saksikan telefilem DANIA yang akan bersiaran pada 23 Oktober 2022 bersamaan pada hari Ahad pada pukul 9.00 malam menerusi slot Cerkerama di TV3 atau boleh juga tonton secara online di laman web www.tonton.com.my

Tayangan : Slot Cereka Ahad di TV3
Tarikh : 23 Oktober 2022 (Ahad)
Masa : 9.00 Malam
Pengarah : Eyra Rahman
Produksi : Global Station Sdn. Bhd.

Barisan Pelakon

Antara barisan pelakon yang terlibat dalam telefilem ini ialah Aedy Ashraf, Puteri Balqis, Fezrul Khan, Aida Aris, Nafiez Zaidi dan ramai lagi

Sinopsis Telefilem Dania

Telefilem Dania mengisahkan tentang watak utama Dania iaitu seorang remaja yang menyendiri dan rakan sekelasnya kelihatan sentiasa mengelak dari mendekatinya di sekolah. Abangnya Luqman, bimbang dia akan menjadi anti-sosial.

Dania mula berkawan dengan seniornya Sarimah. Sarimah menjaga Dania dengan baik sehingga menyebabkan Dania selesa dan percaya dengan dia. Sarimah memperkenalkan Dania kepada Cikgu Bahar untuk tuisyen percuma.

Semuanya berjalan dengan lancar sehinggalah Bahar mengambil kesempatan ke atas Dania dan merogolnya. Geram dan malu, Dania mengalami kemurungan berikutan kejadian itu.

Luqman hanya mengetahuinya setelah banyak menyoal apabila dia perasan sesuatu tidak kena pada Dania. Bahar kemudian ditangkap tetapi kes digugurkan. Ikuti Dania dan Luqman dalam kempen dan perjuangan yang panjang untuk menegakkan kebenaran.

Telefilem Dania Di TV3

Telefilem Dania Di TV3

Post a Comment

0 Comments