Mini Siri Drama Wan Senja Di TV3

Mini Siri Drama Wan Senja Di TV3

Mini Siri Drama Wan Senja Di TV3

Sempena Aidilfitri, saksikan mini siri drama WAN SENJA bermula 3 Mei 2022, hari raya pertama pada pukul 11.30 pagi di siaran TV3 aau secara online di Tonton di www.tonton.com.my

Episod : 4
Tayangan : Mini Siri di TV3
Tarikh : 3 - 6 Mei 2022 (Selasa - Jumaat)
Wakti : 11.30 Pagi
Pengarah : Riza Baharudin
Penulis Skrip : Rozie Rashid & Team
Produksi : Saphire Screen Sdn. Bhd.

Pelakon

Antara pelakon yang terlibat dalam drama ini seperti Fauziah Dato’ Ahmad Daud, Ali Reza Kavoossi, Nabila Razali, Wan Sharmila, Syazuwan Hassan, Fify Azmi, Datin Fadilah Mansor, Isyariana, Aniq Suhair dan ramai lagi

Sinopsis Drama Wang Senja

Drama Wan Senja mengisahkan tentang Hajah Rohimah (Faurziah Daud) yang juga dikenali sebagai Wan Senja iaitu seorang guru yang dihormati oleh masyarakat tempatan atas dedikasi dan pengorbanan beliau.

Setelah suaminya meninggal dunia, Hajah Rohimah diselubungi dengan kesunyian dan mula berhadapan dengan masa sukar di usia senjanya. Dalam masa yang sama, Hajah Rohimah berusaha mempertahankan kebahagiaan yang semakin menghakis dalam dua dunianya iaitu, sebagai ibu dan sebagai guru.

Cintanya sebagai pendidik harus berakhir akibat sakit yang dialami dan bagaimana Hajah Rohimah berhadapan dengan masalah keluarga yang menjarakkan hubungan dengannya akibat keputusan arwah suaminya.

Mini Siri Drama Wan Senja Di TV3

Mini Siri Drama Wan Senja Di TV3

Post a Comment

0 Comments